top of page
Interior Designer

Работен процес

              Съвместната работа между дизайнер и клиент е най-важна за постигането на оптимални резултати.

Провеждаме проучвателни разговори с Вас, за да открием подходящите решения за стил и функционалност, придавайки индивидуалност и чар на всеки детайл. Работния ни процес протича съвместно с архитекти, строители, инженери, мебелни производители и търговци, за да затворим процеса по реализация на Вашия интериорен проект.

Представяме Ви етапите и стъпките към перфектния дизайн за Вас.

предпроектно проучване

Етап 1 | Предпроектно проучване

опознавателна среща
Blueprint
interior-designer-working

ОПОЗНАВАТЕЛНА СРЕЩА

            Първоначална среща, на която се уточняват основните аспекти на проекта, като настоящо състояние, времева рамка, площ, включени помещения и други.

АРХИТЕКТУРНО ЗАСНЕМАНЕ НА ОБЕКТА

           Заснемане на настоящото състояние на обекта и снемане на размери. Ако няма възможност за заснемане, идейната фаза се извършва по чертежи, предоставени от клиента.

ПРОУЧВАНЕ НА ПАРАМЕТРИ

          Предварително проучване на подадените от клиента референции и архитектурни чертежи, подбор на сходни стилове и решения.

идеен проект

Етап 2 | Идеен проект

office image

РАЗРАБОТКА НА 3D КОНЦЕПЦИЯ

          След одобрено разпределение започва разработката 3D концепция за идеен проект: Стил и разположение на обзавеждане, осветителни тела, материали и текстури. Декоративни решения, пана и пластични елементи. 

3D visualization of kitchen
SketchUp 3D model house

КОРЕКЦИИ НА ИЗГОТВЕНИЯ ДИЗАЙН

           Нанасяне на обсъдените корекции по цветове, материали, разпределение и мебели в интериорния проект, последвано от изготвяне на 3D визуализации.

ФИНАЛИЗИРАНЕ НА 3D ВИЗУАЛИЗАЦИИ

       След извършените корекциите се започва процес по изготвяне на висококачествени 3D рендери. В зависимост от площта, се изготвят различен брой визуализации на помещение.

техническа част

Етап 3 | Техническа част

проект на баня
Разгъвка на дневна
Разгъвка на мебели

РАЗРАБОТКА НА ПЛАНОВЕ ЗА СМР

         Изготвяне на подробни чертежи за строително монтажни работи, разрушаване и/или изграждане на стени, план ел. захранване, отопление и климатизация, планове за ВиК, ОВиК, софит, окачени тавани, подови настилки и стенни облицовки.

ЧЕРТЕЖИ НА ОБЗАВЕЖДАНЕ ПО ПОРЪЧКА

         Изготвяне на подробни технически чертежи за изработка на заложените в проекта мебели и други интериорни решения по индивидуален дизайн. Конкретизиране на заложените врати, завеси, щори и корнизи.

СПЕЦИФИЧНИ РАЗГЪВКИ НА ПОМЕЩЕНИЯ

          Изготвяне на детайлни чертежи за лепене на плочки, монтаж на мебели, санитария, оборудване, аксесоари и осветление, спрямо одобрените визуализации.

КОЛИЧЕСТВЕНО СТОЙНОСТНА СМЕТКА

         Заложените артикули и материали, предмет на дизайнерски подбор и необходими за изпълнение на проекта, се калкулират, съобразено с одобрените визуализации и чертежи.

calculator
bottom of page